Εστιατόριο Hamak

Ανακαίνιση και εταιρική ταυτότητα

Η επιχείρηση «Η Ταβέρνα του Τσόγκα» που βρίσκεται στο Αχίλλειο Μαγνησίας από το 1961, μετονομάστηκε σε Hamák. Η ονομασία είναι εμπνευσμένη από την τοποθεσία Χαμάκω ή Χαμάκ΄, τον οικισμό των προγόνων των κατοίκων του σημερινού Αχιλλείου και τον τόπο γέννησης του αείμνηστου Τσόγκα Κωνσταντίνου.

Στον σχεδιασμό του brand ενσωματώθηκε η σιλουέτα των ερειπίων του παλιού ανεμόμυλου, σε αφαιρετική αισθητική, ώστε να δημιουργεί ενδιαφέρουσα αντίθεση με την serif γραμματοσειρά και να απηχεί τις αρχές σχεδιασμού που εφαρμόστηκαν στο χώρο.

Ο ανακαινισμένος εξωτερικός χώρος του εστιατορίου, αναπτύσσεται υπό το υφιστάμενο μεταλλικό στέγαστρο στην παραλία του Αχιλλείου. Πρόκειται για έναν χώρο με σύγχρονη vintage αισθητική, σχεδιασμένο με τη φιλοσοφία της επανάχρησης και της ανακύκλωσης: κυριαρχούν οι παλιές τραπεζαρίες που επισκευάστηκαν και χρωματίστηκαν με σύγχρονες τεχνικές.

Η χρωματική παλέτα που εφαρμόσαμε στον εξωτερικό χώρο και στην όψη του κυρίως κτίσματος περιλαμβάνει τόνους της ωμής σιέννας και του ναυτικού μπλε, συνοδεία λευκού και ουδέτερων γήινων αποχρώσεων. Το ξύλινο δάπεδο στο φωτεινό χρώμα της θάλασσας, εντάσσει οπτικά το σύνολο στο περιβάλλον της ακτογραμμής και δημιουργεί μια αίσθηση δροσερής καλοκαιρινής αύρας.

Οι λευκές ξύλινες κατασκευές που οριοθετούν οπτικά το χώρο, είναι παλιά ξύλινα υαλοστάσια που αποσπάσθηκαν από κατοικίες προς ανακαίνιση.

Τοποθετήσαμε περιμετρικό φωτισμό που να αναδεικνεύει την περίτεχνη μεταλλική κατασκευή και αναρτήσαμε κρεμαστά φωτιστικά από σχοινί και αφρόξυλα πάνω από τις τραπεζαρίες. Τα αφρόξυλα συλλέχθηκαν και καθαρίστηκαν από τις κοντινές παραλίες και τα καπέλα των φωτιστικών είναι πλεγμένα στο χέρι.

Για την επίπλωση στον χώρο του ποτού εφαρμόστηκαν τεχνικές επανάχρησης στο 100%. Οι σιδερένεις καρέκλες είναι fer forgé δεκαετίας ’80, τα δε σκαμπώ και τραπέζια είναι μεταποιημένα κομμάτια της προηγούμενης επίπλωσης του εστιατορίου. Οι ηλιακές γιρλάντες φωτίζουν διακριτικά τις μικρές ελιές που πλαισιώνουν το χώρο.

Η προσεκτικά επιλεγμένη μουσική σας προσκαλεί να «απορροφηθείτε» σε ένα χώρο που σχεδιάστηκε με πολλή αγάπη και μεράκι!